Επισκεφθείτε τα υπόλοιπα ιστολόγια των Λαϊκών Επιτροπών Σάμου

Λαϊκή Επιτροπή Πόλης Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Κοντακεΐκων Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Μυτιληνιών Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Παγώνδα-Ηραίου-Μύλων Σάμου

Στείλτε το e-mail σας στη Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου εδώ…

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ψήφισμα για τους οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας

Την Τετάρτη, 22/2/2012, η Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου συμμετείχε στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ, με αντικείμενο τον συντονισμό της δράσης με στόχο να ανατρέψουμε τα σχέδια της Μαύρης Κυβέρνησης για κατάργηση των οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.

Στο τέλος της συγκέντρωσης εγκρίθηκε το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου, οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, οι εργαζόμενοι-δικαιούχοι παροχών από τους δύο Οργανισμούς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 22 Φλεβάρη 2012 στο Εργατικό Κέντρο προκειμένου να οργανώσουμε και συντονίσουμε την δράση μας ώστε να σταματήσουμε άλλο ένα έγκλημα που εξελίσσεται εις βάρος μας με την απόφαση για κλείσιμο των δύο Οργανισμών,

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Να μην κλείσουν οι δύο Οργανισμοί, να μην συγχωνευθούν σε έναν και να μην περιοριστούν οι παροχές που δίνουν στους δικαιούχους τους.
  • Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά και την ακίνητη περιουσία τους που είναι περιουσία των εργαζομένων.
  • Η κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει τα προγράμματα των Οργανισμών και να αποδώσει, άμεσα, τις εισφορές που εισπράττει το ΙΚΑ και παράνομα παρακρατεί ώστε να αυξηθούν και εκσυγχρονιστούν οι υπηρεσίες που παρέχουν οι δύο οργανισμοί.
  • Άμεσα να ξεκινήσουν προγράμματα κατασκευής εργατικών κατοικιών στο Βαθύ-Πυθαγόρειο και Ικαρία, και με πρόσθετη κρατική χρηματοδότηση.
  • Καμιά επιβάρυνση σε όσους έχουν πάρει διαμέρισμα στους οικισμούς και σε όσους έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο από τον ΟΕΚ.
  • Να μην καταργηθεί η επιδότηση ενοικίου. Να δοθεί σε όλους τους δικαιούχους και με ευνοϊκότερες ασφαλιστικές και εισοδηματικές προϋποθέσεις.
  • Η Εργατική Εστία να αυξήσει τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και τα εκδρομικά προγράμματά της που είναι δικαίωμα των εργαζομένων και ταυτόχρονα ενισχύουν τις τοπικές οικονομίες.
  • Να μην κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί και να υλοποιηθεί η απόφαση για ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού στη Σάμο.
  • Για τους εργαζόμενους των δυο Οργανισμών απαιτούμε δουλειά με πλήρη δικαιώματα, μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες, καμιά απόλυση προσωπικού, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και πρόσληψη προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ