Επισκεφθείτε τα υπόλοιπα ιστολόγια των Λαϊκών Επιτροπών Σάμου

Λαϊκή Επιτροπή Πόλης Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Κοντακεΐκων Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Μυτιληνιών Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Παγώνδα-Ηραίου-Μύλων Σάμου

Στείλτε το e-mail σας στη Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου εδώ…

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Κινητοποιήσεις για τη μεταφορά των μαθητών.

Σάλος προκλήθηκε και στα σχολεία της πόλης μας από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη μεταφορά των μαθητών από τα χωριά της γύρω περιοχής και φοιτούν σε σχολεία του Καρλοβάσου. Οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων διέκοψαν σήμερα, Τετάρτη 15/2/2012, τη μεταφορά των μαθητών αυτών, απαιτώντας την πληρωμή προηγούμενων οφειλών της περιφέρειας προς το ΚΤΕΛ.

Οι μαθητές του Γυμνασίου κήρυξαν αποχή από τα μαθήματα και έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης. Στη συνέχεια και οι μαθητές του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Καρλοβάσου αποφάσισαν αποχή από τα μαθήματά τους.

Νωρίτερα στην πόλη της Σάμου, βρέθηκαν στους δρόμους, διεκδικώντας το δικαίωμα της απρόσκοπτης και δωρεάν μεταφοράς τους στα σχολεία, και οι μαθητές των Λυκείων της Σάμου κάνοντας αποχή από τα μαθήματά τους.

Οι μαθητές και οι γονείς απέσπασαν κατ’ αρχήν την παράταση των δρομολογίων μέχρι τις 10 Μαρτίου, μετά την έγγραφη διαβεβαίωση του αντιπεριφερειάρχη προς το ΚΤΕΛ ότι τότε θα τους δοθούν 100.000 ευρώ έναντι των οφειλόμενων του 2ου εξαμήνου του 2011.

Λίγο πριν το μεσημέρι εκδόθηκε από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Μετά τις έγγραφες διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου στον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ ΣΑΜΟΥ Α.Ε., παρουσία των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και αντιπροσωπείας μαθητών, συνεχίζεται από αύριο 16 Φεβρουαρίου, κανονικά η μεταφορά των μαθητών.