Επισκεφθείτε τα υπόλοιπα ιστολόγια των Λαϊκών Επιτροπών Σάμου

Λαϊκή Επιτροπή Πόλης Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Κοντακεΐκων Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Μυτιληνιών Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Παγώνδα-Ηραίου-Μύλων Σάμου

Στείλτε το e-mail σας στη Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου εδώ…

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Χαιρετισμός της Λαϊκής Επιτροπής στην απεργιακή συγκέντρωση την 11/02/2012

Η Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου κάλεσε τους κατοίκους της πόλης μας να συμμετάσχουν στην 48ωρη πανελλαδική απεργία, 10 και 11 Φλεβάρη, διαδηλώντας έτσι την αντίθεσή τους στην ψήφιση από τη Βουλή του κατάπτυστου μνημονίου, την Κυριακή 12 Φλεβάρη, που θα μετατρέψει τη ζωή του λαού της χώρας μας σε πραγματική κόλαση.

Τη δεύτερη ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Σάμου και πορεία μέσα από τους δρόμους της πόλης με κατάληξη την πλατεία Πυθαγόρα, όπου ακούστηκαν ομιλίες και χαιρετισμοί.


Εκπρόσωπος της Λαϊκής Επιτροπής Καρλοβάσου απηύθηνε τον παρακάτω χαιρετισμό στη συγκέντρωση της 48ωρης απεργίας στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ.


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στον τόπο μας συστάθηκαν Λαϊκές Επιτροπές με σκοπό την οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τα αντεργατικά μέτρα που μας επιβάλουν, καθώς και για την αντιμετώπιση των συνεπειών που όλα αυτά έχουν στη ζωή μας.

Οι Λαϊκές επιτροπές συσπειρώνουν εργαζόμενους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, νέους και νέες, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι βλέπουν τα δικαιώματά τους καθημερινά να θυσιάζονται στο βωμό των κερδών της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας.

Εργασιακά δικαιώματα τσακίζονται, αφήνονται χιλιάδες άνεργοι, επιβάλλονται κάθε λογής χαράτσια, εξαθλιώνονται οι ζωές μας. Και όλα αυτά στο όνομα της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Απόρροια των πολιτικών αυτών είναι και τα όσα αλλάζουν στον τόπο μας και υποβαθμίζουν κι άλλο τη ζωή μας, όπως το ρήμαγμα των συγκοινωνιών, όπως το κλείσιμο των υπηρεσιών και πολλά άλλα.

Οι Λαϊκές Επιτροπές είναι δίπλα σε όσους τις έχουν ανάγκη. Δε θα αφήσουμε κανέναν μόνο του και η συμμετοχή όλων, από κάθε πόλη και χωριό, από κάθε συνοικία και γειτονιά θα είναι επιπλέον δύναμη για τον αγώνα που διεξάγουμε. Και ο αγώνας αυτός όσο είναι μαζικός θα είναι και αποτελεσματικός.

Παράδειγμα αποτελεί η μαζική συγκέντρωση των απλήρωτων χαρατσιών της ΔΕΗ, που οδήγησε την κυβέρνηση σε αναδίπλωση και κατάθεση τροπολογίας, που αναμένεται να ψηφιστεί και που προβλέπει την αποδέσμευση του χαρατσιού από τον λογαριασμό του ρεύματος και το πέρασμά του στις ΔΟΥ.

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Μικρές νίκες θα έρθουν κι άλλες έως την τελική νίκη και ανατροπή του σάπιου καπιταλισμού που μας καταδυναστεύει.

Πρέπει, όμως, να είμαστε έτοιμοι για τον πόλεμο που δεχόμαστε. Καλούμε σε επαγρύπνηση μπροστά στις νέες καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά, καλούμε σε συμμετοχή στις δραστηριότητες των Λαϊκών Επιτροπών, καλούμε σε οργάνωση και συμπόρευση με το Εργατικό Ταξικό Κίνημα.

Συμμετέχουμε στη σημερινή συγκέντρωση της 48ωρης απεργίας και δίνουμε ακόμα μία απάντηση σε όσους μας θέλουν καθηλωμένους και άπραγους σπίτι μας!

Αντισταθείτε, οργανωθείτε, παλέψτε!

Είναι ώρα ευθύνης και μάχης για όλους μας!