Επισκεφθείτε τα υπόλοιπα ιστολόγια των Λαϊκών Επιτροπών Σάμου

Λαϊκή Επιτροπή Πόλης Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Κοντακεΐκων Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Μυτιληνιών Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Παγώνδα-Ηραίου-Μύλων Σάμου

Στείλτε το e-mail σας στη Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου εδώ…

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ραγδαία υποβάθμιση της πόλης μας...

Συμπολίτη και συμπολίτισσα, συναδέλφισσα και συνάδελφε,
Η πολιτική της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε.-πλουτοκρατίας συνεχίζει και φέρνει μία δίχως τέλος βαρβαρότητα, η οποία τσακίζει εργασιακά δικαιώματα, αφήνει χιλιάδες ανέργους, επιβάλει χαράτσια, εξαθλιώνει τις ζωές μας, στο όνομα της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Απόρροια των πολιτικών αυτών είναι και τα όσα αλλάζουν στον τόπο μας και υποβαθμίζουν κι άλλο τη ζωή μας.

Ρήμαξαν τις συγκοινωνίες
Μειώνουν τα δρομολόγια από και προς Πειραιά και βάζουν πλοίο άθλιο, όπως το 40χρονο «Ιεράπετρα», που είναι αργό και επικίνδυνο, αλλά φυσικά διατηρεί την τιμή του εισιτηρίου στα συνηθισμένα ύψη.
Στα ύψη είναι και οι τιμές των αεροπλάνων, που επίσης μείωσαν τα δρομολόγιά τους. Το πρώτο τους μέλημα είναι το κέρδος των εφοπλιστών και των αεροπορικών εταιρειών και με γνώμονα αυτό κανονίζουν τα πάντα. Οι ανάγκες του λαού, όμως, είναι για σύγχρονα, ασφαλή μέσα μεταφορών και εισιτήρια που να μπορούν να τα πληρώσουν άνετα όλοι. Στην ίδια λογική εντάσσεται και το κόψιμο των επιχορηγήσεων των ΚΤΕΛ για τις μετακινήσεις των μαθητών μας από και προς τα σχολεία. Το πρόβλημα έχει παρουσιαστεί πολλές φορές, είναι γνωστό και συνεχίζεται με νέο κόψιμο των επιχορηγήσεων αυτών από 1 Ιανουαρίου!

Κλείνουν υπηρεσίες
Ήδη έχουν κλείσει υπηρεσίες, όπως η εφορία και το ταμείο της ΔΕΗ, στα οποία πλέον για να εξυπηρετηθείς πρέπει να μετακινηθείς στο Βαθύ, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τα έξοδα κατά τη μετακίνηση αυτή. Ειδικά για τη ΔΕΗ, είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις στα ΕΛΤΑ ή τράπεζα, στην οποία μάλιστα επιβαρύνεσαι και με το αντίτιμο των 1,20€!
Ανακοινώθηκε, επίσης, ότι και το ΙΚΑ φεύγει απ’ το Καρλόβασι την 1 Φλεβαρη!
Αργά ή γρήγορα, λοιπόν, φαίνεται πως οι φήμες επιβεβαιώνονται μία προς μία και αν ακούσουμε και τις σημερινές που μιλούν για την Πυροσβεστική, το Αστυνομικό Τμήμα, το Κέντρο Υγείας κ.α., τότε καταλαβαίνει κανείς πως ο κατήφορος αυτός δεν έχει σταματημό.
Ας μην ξεχνάμε, επίσης, ότι ο Καλλικράτης ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί στα Πανεπιστήμια, κάτι που όταν γίνει, φέρνει προ των πυλών την απομάκρυνση από τη Σάμο των τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου που υπάρχουν στο Καρλόβασι, γυρίζοντάς μας πολλά χρόνια πίσω.

Επαγρύπνηση και συμμετοχή
Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι αυτή τη στιγμή είναι να είμαστε έτοιμοι για τον πόλεμο που δεχόμαστε. Συνεχίζουμε να μην πληρώνουμε και να μαζεύουμε το χαράτσι της ΔΕΗ και δε θα αφήσουμε σε κανένα να κόψουν το ρεύμα. Καλούμε σε επαγρύπνηση μπροστά στις νέες καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά, καλούμε σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και τις δραστηριότητες της Λαίκής Επιτροπής Καρλοβάσου. Η Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου είναι δίπλα σε όσους την έχουν ανάγκη. Δε θα αφήσουμε κανέναν μόνο του και η συμμετοχή όλων, από κάθε γειτονιά και συνοικία της πόλης μας, θα είναι επιπλέον δύναμη για τον αγώνα που διεξάγουμε.

Καρλόβασι, 29-12-2011