Επισκεφθείτε τα υπόλοιπα ιστολόγια των Λαϊκών Επιτροπών Σάμου

Λαϊκή Επιτροπή Πόλης Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Κοντακεΐκων Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Μυτιληνιών Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Παγώνδα-Ηραίου-Μύλων Σάμου

Στείλτε το e-mail σας στη Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου εδώ…

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Η Συντονιστική Επιτροπή Σάμου για τις συγκοινωνίες...

Η Συντονιστική Επιτροπή που συνεδρίασε για 2η φορά στις 27/12/11 χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις και μαζικές κινητοποιήσεις στο νησί μας, στην Ικαρία και στον Πειραιά. Εκτιμάμε ότι το κοινό διεκδικητικό πλαίσιο αντανακλά τα αίτια της υποβάθμισης των συγκοινωνιών, τις πραγματικές ανάγκες του λαού και των εργαζομένων σε αυτές, καθώς και το τι τελικά θα δώσει λύση στο πρόβλημα.

Η δρομολόγηση του Ιεράπετρα (ενός πλοίου 37 ετών), δεν δίνει λύση στην ανάγκη για καθημερινή σύνδεση με Πειραιά, μειώνει ακόμη περισσότερο την ασφάλεια, αυξάνει τον χρόνο μετακίνησης, ενώ αφήνει τα εισιτήρια το ίδιο ακριβά με το παρελθόν. Η υποβάθμιση αυξάνεται και από την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής που έφερε αυξήσεις των εισιτηρίων, μείωση των δρομολογίων και σταμάτημα της μεταφοράς ασθενών.

Η κυβέρνηση και οι εφοπλιστές συνεχίζουν να μας εμπαίζουν. Η ειρωνεία για το αν το ΠΑΜΕ και η ΠΕΜΕΝ βγάζουν πιστοποιητικά αξιοπλοΐας (την ίδια ώρα που είναι πασιφανές ότι το πλοίο γέρνει) και οι απειλές ότι αν συνεχίσουμε να κινητοποιούμαστε θα μείνουμε χωρίς καράβι, από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, Άδωνη Γεωργιάδη, σε ερώτηση Βουλευτή του ΚΚΕ στη Βουλή σχετικά με το θέμα, φανερώνει περίτρανα πως βλέπουν το εργατικό κίνημα και το λαό και τίνος τις ανάγκες ικανοποιεί η πολιτική που εφαρμόζουν σε όλα τα επίπεδα, άρα και στο ζήτημα των συγκοινωνιών. Όλα αυτά μας οδηγούν να τον κηρύξουμε ανεπιθύμητο στο νησί μας.

Καλούμε όλους του μαζικούς φορείς να συνεδριάσουν με το παρακάτω διεκδικητικό πλαίσιο και να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στη συντονιστική και στις κινητοποιήσεις. Απόφασή μας είναι σε συνεργασία όσων γίνεται περισσότερων φορέων των νησιών μας και τα ναυτεργατικά σωματεία να προχωρήσουμε μετά τις γιορτές σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και με άλλες μορφές.

Καλούμε την εργατική τάξη και το λαό να βγάλει συμπεράσματα από τη στάση που ακολουθούσαν και ακολουθούν οι διάφοροι κυβερνητικοί, οι συμπολιτευόμενοι και οι δήθεν αντιπολιτευόμενοι που μας έλεγαν ότι με την απελευθέρωση των συγκοινωνιών θα έχουμε ανταγωνισμό με σύγχρονα πλοία και φτηνά εισιτήρια.

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι, οι φοιτητές, όλοι οι κάτοικοι των νησιών μας, δεν θα αφήσουμε να περάσουν πολιτικές που υπερασπίζουν τα κέρδη των εφοπλιστών και δεν παίρνουν καθ’ όλου υπ όψιν τις ανάγκες των νησιωτών.

Διεκδικούμε:
  • Σύγχρονα και ασφαλή πλοία με καθημερινή σύνδεση με Πειραιά (τουλάχιστον 2 πλοία). Τακτική σύνδεση με Βόρεια Ελλάδα, με Θεσσαλονίκη και με τα άλλα Νησιά Βόρειου και Νότιου Αιγαίου.
  • Αύξηση των δρομολογίων των αεροπλάνων (πρωινό και βραδινό).
  • Μείωση 50% των εισιτηρίων σε αεροπλάνα και καράβια και κατάργηση των φόρων σε αεροδρόμια και λιμάνια.
  • Κατάργηση του Ν.2932/2001. Όχι στην άρση του Καμποτάζ που θα οδηγήσει τους Ναυτεργάτες στην Ανεργία.
  • Δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών με εργατικό-λαϊκό έλεγχο, που θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες των κατοίκων των νησιών μας και την ανάπτυξη του τόπου.

  • ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ
  • ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
  • ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
  • ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
  • ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
  • ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ
  • ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ: ΣΑΜΟΥ – ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ – ΚΟΝΤΑΚΑΙΙΚΩΝ